h

Toos Spee

010-4518018 (nb: voicemail werkt niet)

Bij deze stel ik me even voor.

Tot in m'n 62e levensjaar heb ik blokfluitles gegeven aan kinderen. Als ZZP-er, vroeger freelancer geheten. Met alles erop en eraan wat er zoal komt kijken bij 'n eigen lespraktijkje. Daarnaast speel ik in een muziekensemble en in gelegenheidscombinaties. Ik bleek 'n uitgesproken samenspeler te zijn: alleen dan wordt 't echt muziek met je groep(je).

Tot mijn grote verrassing bleek ik me juist daarmee naadloos te kunnen vinden in de SP.  Puur denken in concurrentie, dat zet alles en iedereen tegen elkaar op. Óf jij óf ik. Met vooral veel verliezers als resultaat. Enkel wat virtuoze solisten die dan nog overleven. Ten koste van al 't andere, motivatie en essentie inbegrepen.
Doe mij dus maar én jij én ik: iedereen heeft sterke kanten, hoe kunnen die elkaar aanvullen? Uitgaande van waar de hele groep 't beste mee af zou zijn, ook op termijn. En zulke belangen hebben we er heel veel!  Zowel in 't groot als in 't klein.

Politiek was voor mij altijd 'n héél-ver-van-m'n-bed-show. Totdat die mailtjes van Emile Roemer voorbij begonnen te komen, ik flyeren leuk bleek te vinden en ik tenslotte lid werd in 2014. Mede via diverse mooie SP-uitnodigingen dat ik er sindsdien alsnog wat in thuis poogde te raken. Tot en met mee actievoeren aan toe: Nationaal Zorgfonds, verkiezingsmarkt, enqueteren. Wat vond ik dát doodeng in 't begin! Maar ik wist steeds beter waarvoor. Gaandeweg kreeg ik er zelfs plezier in. En wat blijkt het gemeenteraadswerk belangrijk te zijn! Maar wel bar moeilijk te begrijpen. Temeer als ook nog eens veel van Capelle je onbekend is en je bovendien meerdere ledenvergaderingen missen moest.
Vooral door dat laatste dat ik als gewoon lid, mij te weinig geïnformeerd bleek te voelen, ondanks mijn betrokkenheid. Vast wel, dat er van alles speelde en er hard werd gewerkt. Maar ik hoorde daar veel minder over dan ik gewild had.
Waarop ik dacht aan de SP slogan: "Blijf niet mokkend langs de kant staan"... . Dus meldde ik me aan als kandidaat-bestuurslid, in de hoop hier iets aan te kunnen gaan doen. Hoe, dat weet ik nog niet precies. Deze bestuursfunctie is nieuw voor mij. Maar ik verheug me erop om met jullie steun, hier iets voor de SP in Capelle van te gaan maken! 

U bent hier