h

Mijn Schollevaar door raadslid Jurgen van der Sloot

1 mei 2015

Mijn Schollevaar door raadslid Jurgen van der Sloot

 

"Het is een mooie wijk, waar het prima is om te wonen."

Jurgen der Sloot - raadslid en fractievoorzitter SP- beschijft de wijk waar hij woont in Mijn Schollevaar.

Inmiddels woon ik een kleine tien jaar in Schollevaar. Eerst in de Gebouwenbuurt en momenteel in de Schildervormenbuurt. Schollevaar is de grootste wijk van Capelle en hoewel de wijk ongeveer in de zelfde periode is gebouwd heeft toch elk deel haar eigen karakter. Het is een mooie wijk waar het prima is om te wonen. De wijk heeft tevens een goede mix tussen betaalbare en wat duurdere woningen. Zo is er voor ieder wel een plekje te vinden in Schollevaar. Door het Schollebos is er ook veel groen in de omgeving.

Daarnaast is het goed bereikbaar zowel per trein als met de auto. Je bent zo in Rotterdam. Dat is ook meteen het vreemde van Schollevaar, want je bent met het openbaar vervoer eerder in Rotterdam dan in Capelle-Centrum. Er is al jaren geen normale busverbinding meer, toen ik op de middelbare school zat had je bus 30 die Oostgaarde, Middelwatering en Schollevaar aan elkaar verbond. De meeste inwoners van Schollevaar gaan dan ook eerder richting Alexandrium of Rotterdam-Centrum. Soms lijkt de wijk een beetje het stiefkindje van Capelle. Dat vind ik bijzonder jammer.

Neem nu het winkelcentrum de Scholver, het is een uitgewoonde zooi waar de ene na de andere winkel sluit. De eigenaar pensioenfonds TDV investeert al jaren onvoldoende in het winkelcentrum. Ook heb ik deze club nog nooit kunnen betrappen op een goede visie hoe een dergelijk centrum succesvol kan worden. Wat er nu staat past totaal niet bij een woonwijk met twintigduizend inwoners. In de gemeenteraad heeft de SP al meerder malen aandacht gevraagd voor de Scholver. Het blijft alleen bij vage plannen van de eigenaar, die blijkbaar het liefst twee grote supermarkten ziet. We hebben tot op heden nog nooit iets concreets mogen zien. Ik vrees dat de inwoners van Schollevaar niet kunnen rekenen op een gevarieerd centrum. Dat verdiend Schollevaar wel, dus daar zal ik mij voor blijven inzetten.

Helaas heeft Schollevaar niet altijd een even best imago, vooral bij mensen die niet in Schollevaar wonen. Nu zijn er zonder meer buurtjes in Schollevaar die extra aandacht behoeven en ook verdienen, maar de verhalen die soms de ronde doen zijn naar mijn mening overtrokken. Heb ook ruim tien jaar in Oostgaarde gewoond en het is zeker niet zo dat deze wijk beter is dan Schollevaar.

Wanneer inwoners van Schollevaar nog leuke en goede ideeën hebben om de wijk te verbeteren, hoor ik het graag. Dan kunnen we er samen voor zorgen dat het nog beter wonen wordt in Schollevaar.

Hartelijke groet,

Jurgen van der Sloot – fractievoorzitter en raadslid SP

U bent hier