h

NATIONAAL ZORGFONDS: ACTIE VOOR BEHOUD DE ZIEKENHUIZEN OP 22 JUNI IN DEN HAAG

Foto: SP

Het Nationaal Zorgfonds steunde op 12 juni de actievoerders bij het hoofdkantoor van Zilveren Kruis Achmea in Leiden. Zij willen dat de afbraak van de ziekenhuizen wordt teruggedraaid en dat er een Nationaal Zorgfonds komt. Uit de antwoorden van de woordvoerder van de verzekeraar tijdens de actie werd al duidelijk: Zilveren Kruis Achmea gaat de afbraak niet stoppen. Een Nationaal Zorgfonds zien ze ook niet zitten.

Een aantal mensen vertelde indrukwekkende verhalen over hoe dit zorgstelsel hen direct raakt. Een vader wiens dochter elk moment kon bevallen, terwijl de verloskunde afdeling van het ziekenhuis net was gesloten. Mensen die zich zorgen maken over het verdwijnen van de spoedeisende hulp dichtbij.

Het is tijd dat er een Nationaal Zorgfonds komt, zodat deze afbraak stopt. Op 22 juni is er een debat in de Tweede Kamer over de ziekenhuizen. De actievoerders roepen samen met de SP op om daar naartoe te komen. Als je daar ook bij wilt zijn, dan kun je je via onderstaande link inschrijven. Dat is belangrijk, want samen laten we zien dat een Nationaal Zorgfonds harder nodig is dan ooit.
__________________
Links:   
Inschrijven voor op 22 juni: https://doemee.sp.nl/ziekenhuisactie
Het Nationaal Zorgfonds: https://nationaalzorgfonds.nl/  
Lokaal, zie ook https://capelleaandenijssel.sp.nl/nieuws/2020/04/zorg-rood-in-actie-in-c... en https://capelleaandenijssel.sp.nl/nieuws/2021/10/tandartskosten

Datum en tijd: 
donderdag, 22 juni, 2023 - 10:00 tot 15:00
Waar: 
Den Haag, Tweede Kamer

U bent hier