h

WOONOPSTAND 17 OKTOBER 2021 IN BEELD

20 oktober 2021

WOONOPSTAND 17 OKTOBER 2021 IN BEELD

Foto: Christa

Lees en kijk hier over de grote demonstratie te Rotterdam, het verhaal verteld bij daar gemaakte foto's door SP Capelle:

Foto: SP / gentrificatie

01 Gentrificatie is verdringing van mensen met lagere inkomens ten gunste van die met de hoogste. In Capelle overduidelijk zichtbaar bij de Hoven, gesloopt voor uitvoering van plan Harmonie. Eenzelfde wantoestand als met de Rotterdamse Tweebosbuurt. Niet zomaar vond het protest op 17 oktober plaats in het Afrikaanderpark: dat ligt pal naast deze buurt die moet 'wijken voor de rijken'. En ook hier nam het aantal daadwerkelijk nog betaalbare woningen in de gemeente mede daardoor, nóg verder AF. Het giga woningtekort is gevolg van gevoerd beleid, óók lokaal.

Foto: SP

02 Carrie Jansen trapt af

Foto: SP

03 Richting podium met Carrie, die sprekers en muzikanten aankondigt.

Foto: SP

04 Zicht op een klein deel van de verzamelden vanuit 'n rustiger hoekje. Met al die vlaggen voor je neus, zie je niks. Vanaf de stoelen voor mindervaliden voor het podium trouwens evenmin, al lag 't daar meest aan de spandoeken. Blik óp deze situatie, met Capels SP-lid in beeld en geluid: https://nos.nl/video/2402035-woonopstand-in-rotterdam-woningen-worden-gebruikt-als-handelswaar .

Foto: SP

05 De tekst op de bordjes: !!! STOP DE WOONCRISIS !!!  WIJZIG WAN-WOONBELEID CAPELLE AAN DEN IJSSEL
 
Foto: SP

Foto: SP

06-07 Stukje SP Capelle: Christa Prins en Toos Spee

Foto: SP

08 Idem: Jan Breepoel en Toos Spee

Foto: SP

09 Het spandoek achter Jan en Toos in volle glorie: dit gaat over ook Capelle! Zoals de Hoven die moeten wijken voor Plan Harmonie.

Foto: SP

10 Een van de vele spandoeken

Foto: SP

11 De kop van de enorme stoet komt de Erasmusbrug op

Foto: SP

Foto: SP

Foto: SP

12-13-14 SP-afdelingen royaal vertegenwoordigd

Foto: SP

15 'SP Capelle komt over de brug'

Foto: SP

16 Belangrijke deelnemer aan deze tocht!

Foto: SP

17 Blik op einde brug

Foto: SP

18 Een van de boodschappen van SP Amstelveen die óók op Capelle van toepassing is: dezelfde belegger verhuurt zowel daar als hier wat oorspronkelijk sociale woningbouw was. Voor vrije-sector-prijzen, zonder daar wat dan ook aan woningverbetering tegenover te stellen. Woekerprijzen voor 'n simpel appartement met enkel glas, de bewoners ook nog 'ns energie-armoede in jagend. Zonder kans op huursubsidie of wat ook aan tegemoetkoming. En verhuizen naar iets betaalbaarders, dat kun je schudden. Als er érgens sprake is van veel te 'duur scheefwonen', zowel in Capelle als in Amstelveen, dan is 't bij dit soort beleggers!

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier