h

Rutger Touburg

Sinds halverwege de jaren 90 ben ik vanwege de politiek gaan volgen vanwege de enorme golf aan privatiseringen destijds van (zo'n beetje alle) nutsbedrijven en maatschappelijke instellingen zoals de zorg.
En dit met de "rotsvaste" economische overtuiging, dat marktwerking het medicijn is voor alle sectoren in de maatschappij.
De SP keek toen en nu niet alleen naar de (korte termijn) voordelen hiervan, maar ook de nadelen en risico's van het volledig uit handen geven van deze essentiele voorzieningen. 

Door het heersende politieke klimaat is  de individualisering en bureaucratisering  in de maatschappij in Nederland  ook sterk toegenomen. Dat vind ik jammer en daarbij is naar mijn idee ook niet bevordelijk voor samenhang van de maatschappij "an sich".

Ik ben in 2007 lid geworden van deze partij na al een aantal jaar lang SP gestemd te hebben. Dit omdat deze in mijn ogen op het moment nog de enige socialistische en ook geloofwaardige partij is, die in Nederland over is gebleven. Verder een minder bekend punt: de SP heeft ook oog voor het milieu en duurzaamheid en dat spreekt mij ook aan.

Voor gemeente Capelle ben ik inmiddels enige jaren bestuurslid. Daarnaast ben ik tevens Tribune- coördinator en ( nu mede) Webmaster voor gemeente Capelle ad IJssel.  Dit alles voor een bijdrageaan een socialere (lees leukere) gemeente.

U bent hier