h

Stemming Tweede Kamer 25 juni

26 juni 2024

Stemming Tweede Kamer 25 juni

Foto: SP

Op dinsdag 25 juni is er een protest actie georganiseerd door de landelijke SP om de voorgenomen zorg bezuinigingen tegen te gaan.

Alleen dit jaar zou er al 310 miljoen euro op de zorg bezuinigd worden en de komende jaren volgen er nog miljarden.
De groepen die het betreft zijn de groepen die de zorg het hardst nodig hebben. Het betreft hier de ouderenzorg, de gehandicaptenzorg en de langdurige GGZ.

Onder andere waren er mensen uit de zorg aan het woord, de vice voorzitter van de FNV Kitty de Jong, de voorzitter van NU91 Femke Merel, de voorzitter van vakbond CNV en een Tweede Kamerlid van GroenLinks en tenslotte werden we nog toegesproken door Jimmy Dijk.
We stonden daar dus zker niet alleeen!

Om 15:00 uur begonnen de stemmingen die voor de laatste keer voor dit nog demissonaire kabinet Rutte IV gehouden werden.
Veel moties waarover gestemd moest worden en positief was dat veel moties van onze kamerleden van Nispen, Dobbe en Beckerman zijn aangenomen. Tot de motie in stemming kwam om de bezuiniogen in de zorg tegen te gaan. Deze motie is verworpen, wat dus inhoud dat de bovengenoemde bezuinigngen op de zorg uitgevoerd zullen worden!

Ernstig teleurgesteld zijn we GroenLinks-PvdA. Waar het Tweede Kamerlid van GroenLinks-PvdA nog op ons podium stond om te strijden tegen de bezuinigingen, stemde een uur later GroenLinks-PvdA tegen onze motie om de bezuinigingen tegen te houden.
Van politiek partner naar politiek tegenstander in een uur. Onbegrijpelijk. 

Maar we laten het er niet bij zitten. De miljarden bezuinigingen voor de komende jaren moeten we tegenjouden. Strijd mee! Red de Zorg!

Reactie toevoegen

U bent hier