h

Stop uitverkoop thuiszorg in Capelle

4 september 2007

Stop uitverkoop thuiszorg in Capelle

De thuiszorg is door de regering in de uitverkoop gedaan. Gemeenten kopen zo goedkoop mogelijk zorg in. Personeel en cliënten betalen een hoge prijs. De kwaliteit holt achteruit. Cliënten verliezen hun vertrouwde hulp. Duizenden ervaren krachten worden ontslagen, anderen moeten fors loon inleveren. Cliënten hebben recht op fatsoenlijke zorg en het personeel heeft recht op fatsoenlijk loon. Het comité ‘Zorg geen Markt’ is een actie begonnen onder de slogan: Stop de uitverkoop van de thuiszorg!

De werkgroep SP Capelle ad IJssel heeft in het kader van de landelijke manifestatie , “Zorg geen Markt ” verschillende zorginstellingen benaderd met de vraag of zij hieraan mee wilde werken.Alleen al in Capelle hebben negen zorg en maatschappelijke instellingen zich bereid verklaart om deze actie te ondersteunen! De actie houdt in dat er op deze zorginstellingen posters worden opgehangen, en flyers worden neergelegd op de betreffende kantoren. Verder zullen er handtekeningkaartjes liggen zodat de mensen direct hun steun kunnen betuigen

Daarnaast hebben een aantal landelijke zorginstellingen zich bereid verklaard de berichtgeving over deze manifestatie op hun website te plaatsen met de mogelijkheid om online een handtekening te zetten door bezoekers van de website en op deze manier ook hun stem kunnen uitbrengen.

Teken ook de petitie op: Zorg geen markt

Voor meer informatie of het bestellen van actiemateriaal kunt u contact opnemen met de SP werkgroep Capelle.

U bent hier