h

Cultuur en Onderwijs

3 augustus 2019

Voorjaarsnota

Foto: SP Capelle / SP Capelle

Deze nota blijkt een gortdroge dikke pil te zijn waarin het College (van burgemeester en wethou­ders) haar plannen met Capelle evalueert, ook in financieel opzicht. Voor de Raadsleden is dit hèt gereedschap om hun controlerende functie te kunnen waarmaken.

Lees verder
19 februari 2019

SP wil investeren in "FRISSE(RE) SCHOLEN"

Foto: De Rijksoverheid / Uitgave van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Kinderen presteren beter in een school met een gezonder binnenklimaat."Wie denkt dat investeren in goed onderwijs geld kost, kan niet rekenen", aldus secretaris en arbeidsdeskundige Hans Jannink namens SP Capelle. 

Lees verder
24 oktober 2016

SP-Kamerlid Sadet Karabulut komt naar Krimpen

Foto: sp / sp

De SP werkt in Krimpen aan den IJssel aan een lokale afdeling. Om dit te realiseren organiseert de partij vrijdag 28 oktober een openbare avond met Kamerlid Sadet Karabulut. Dit is de kans voor Krimpenaren om kennis te komen maken met de SP.
De avond begint om 19.30 uur in wijkcentrum “Het Palet” aan de Rembrandtlaan 37. Sadet Karabulut zal spreken over verschillende politieke thema's zoals het Nationaal Zorgfonds, meer betaalbare woningen, verhogen van het minimumloon en extra belasting voor miljonairs.
 

Lees verder
24 januari 2013

SP verheugd over plannen poppodium Capelle

De Capelse SP is verheugd over de plannen om van jongerencentrum Capsloc een poppodium te maken. Dit bleek afgelopen dinsdag uit de presentatie waarbij Buurtkracht, de nieuwe welzijnsaanbieder in Capelle, zich voorstelde. SP-raadslid Meltem Okcu had dit eind 2011 in de gemeenteraad voorgesteld, aangezien de activiteiten en het aantal bezoekers in het jongerencentrum tegenvielen.

Lees verder
4 juli 2012

Petitie SP “Onze bieb moet blijven”

Afgelopen maandagavond heeft de SP na een paar maanden van actie voeren de petitie “onze bieb moet blijven” aan het gemeentebestuur overhandigd. SP-er Jan Breepoel gaf de 1139 handtekeningen tijdens de raadsvergadering aan burgemeester Frank Koen.
Overhandigen petitie

Lees verder
26 juni 2012

1134 handtekeningen voor bibliotheek

Maandagavond 2 juli zal de SP tijdens de raadsvergadering de petitie voor het behoud van de bibliotheek in 's Gravenland en Schollevaar overhandigen aan het gemeentebestuur. De afgelopen maanden hebben 1134 Capellenaren de petitie ondertekend om de vestigingen open te houden. Na de zomer zal het definitieve plan voor de toekomst van de bibliotheek worden gepresenteerd. Zoals het er nu uitziet zullen de vestigingen vanaf 2013 dicht moeten. Dat wil de SP voorkomen.

Lees verder
17 april 2012

Excuses voor kille ontvangst Molukkers


Zaterdag bezochten Emile Roemer en Harry van Bommel de jaarlijkse Hari Paringata. Dit jaar voorzien van een "Walk 4 Maluku". Een wandel-, fiets- en motortocht waarbij geld werd ingezameld voor Molukse politieke gevangenen in Indonesie. SP-leider Emile Roemer greep deze gelegenheid aan om de Nederlandse regering op te roepen excuses aan te bieden voor de kille ontvangst van de Molukkers bij hun aankomst in Nederland in de jaren '50. Daarmee sluit hij zich aan bij de oproep die burgemeester Molkenboer van Leerdam in januari deed. In Leerdam woont, net als in Capelle aan den IJssel een grote groep Molukkers. Dat vormde voor burgemeester Molkenboer rede om zich in ieder geval namens Leerdam te verontschuldigen. De SP fractie in Capelle aan den IJssel heeft vandaag het college oproepen het voorbeeld van Leerdam te volgen en een beroep te doen op de Nederlandse regering om ook een excuus te maken.

Lees verder
13 februari 2012

Maak werk van asbestinventarisatie op scholen

De SP in Capelle aan den IJssel heeft aan het gemeentebestuur vragen gesteld over het inventariseren van asbest op scholen. Het Rijk is vorig jaar een inventarisatie gestart. Veel scholen die voor 1994 zijn gebouwd bevatten nog asbest en dat kan gevaarlijk zijn voor de gezondheid. Nu blijkt dat alleen De Catamaran deze gegevens tijdig heeft doorgegeven. De SP vraagt het college om tot actie over te gaan en ervoor te zorgen dat de inventarisatie in alle schoolgebouwen plaatsvindt.

Lees verder
8 september 2011

SP: Maak meer gebruik van poppodium Capsloc

De SP wil dat het jongerencentrum Capsloc meer gebruik maakt van het poppodium. De socialisten willen kijken naar de toekomst van Capsloc en willen meer optredens van bandjes. De wethouder heeft afgelopen dinsdag tijdens het raadspodium toegezegd om hiernaar te gaan kijken.
Capsloc

Lees verder
25 juni 2009

Muziekonderwijs SKVR is schijnoplossing

De gemeente heeft een deal gesloten met de SKVR voor het aanbieden van muziekonderwijs. In september moeten leerlingen de eerste lessen krijgen,
de SKVR blijft in elk geval tot 2010 actief in Capelle. De SP vindt dit een schijnoplossing, want het is onzeker wat er gebeurt na 2010. Er zijn nu veel verschillende aanbieders in Capelle actief op het gebied van onderwijs. De SP vindt dit een versnippering van het muziekonderwijs in Capelle aan den IJssel. De socialisten willen weer een gemeentelijke muziekschool. Dit is volgens de SP de enige duurzame oplossing.

Lees verder

Pagina's

U bent hier