h

Verkeer en Vervoer

3 augustus 2019

Voorjaarsnota

Foto: SP Capelle / SP Capelle

Deze nota blijkt een gortdroge dikke pil te zijn waarin het College (van burgemeester en wethou­ders) haar plannen met Capelle evalueert, ook in financieel opzicht. Voor de Raadsleden is dit hèt gereedschap om hun controlerende functie te kunnen waarmaken.

Lees verder
10 juli 2017

SP: een sociale gemeente voor iedereen

fractievoorzitter Jurgen van der SlootDe afgelopen voorjaarsnota heeft de SP een lans gebroken voor meer betaalbare woningen voor jongeren, betaalbare zorgverzekering
voor Capellenaren met een lager inkomen en
betere busverbinding tussen Schollevaar en het centrum van Capelle.

Lees verder
24 oktober 2016

SP-Kamerlid Sadet Karabulut komt naar Krimpen

Foto: sp / sp

De SP werkt in Krimpen aan den IJssel aan een lokale afdeling. Om dit te realiseren organiseert de partij vrijdag 28 oktober een openbare avond met Kamerlid Sadet Karabulut. Dit is de kans voor Krimpenaren om kennis te komen maken met de SP.
De avond begint om 19.30 uur in wijkcentrum “Het Palet” aan de Rembrandtlaan 37. Sadet Karabulut zal spreken over verschillende politieke thema's zoals het Nationaal Zorgfonds, meer betaalbare woningen, verhogen van het minimumloon en extra belasting voor miljonairs.
 

Lees verder
16 oktober 2013

Gemeente maakt kruising veiliger

Afgelopen maandag heeft wethouder Eerdmans naar aanleiding van vragen van de SP aangegeven dat  de voorrangsituatie op de kruising van de burgemeester Schalijlaan en de burgemeester Bakkerlaan wordt aangepakt. Op deze kruising gebeuren met enige regelmaat ongelukken.

Lees verder
12 mei 2012

SP blij met komst elektrische OV-voertuigen

De SP is blij met de komst van de elektrische OV-voertuigen (Flexen) die sinds deze week in Capelle aan den IJssel rijden als extra vorm van openbaar vervoer. Deze zogenoemde Flexen stoppen op verzoek en vervoeren passagiers voor €1,50 door de stad. Vorig jaar had de SP zelf nog voorgesteld om een “Dolmus” in Capelle te laten rijden.

Lees verder
1 maart 2012

Kamerfractie SP op bres voor behoud aanlegplaatsen Capelle

Farshad BashirHet is voor de Kamerfractie van de SP onacceptabel dat Rijkswaterstaat de laatste aanlegplaats voor de binnenvaartschippers van Capelle aan den IJssel gesloten heeft. SP-Kamerlid Farshad Bashir heeft hierover Kamervragen gesteld aan minister Schultz. Bashir: “De komende jaren wordt er een forse groei verwacht van binnenvaart, dan moeten er ook voldoende aanlegplaatsen zijn. Ik heb aan de minister gevraagd of ze samen met de gemeente wil kijken naar een oplossing zodat de binnenvaart straks weer een plek heeft bij deze gemeente aan de Hollandsche IJssel.”

Lees verder
19 januari 2012

Plaats “smiley-bord” op Abram van Rijckevorselweg

De SP wil graag dat er tijdelijke matrixborden met "smiley" worden geplaatst op de Abram van Rijckevorselweg, die automobilisten attenderen als ze te hard rijden. De snelheid is eind vorig jaar verlaagd naar 50km. Veel mensen hebben jaren 80km gereden op deze weg en zijn nog niet gewend aan de nieuwe snelheid van 50km. Wanneer de snelheid rond de 50km ligt is dit gunstiger voor omwonenden, deze hebben dan minder last van schadelijke uitstoot en geluidsoverlast.
smileys-bord

Lees verder
6 juni 2011

PVDA & SP: “Dolmus in plaats van stadsbus”

De Stadsregio Rotterdam gaat bezuinigen op het openbaarvervoer in de regio. In Capelle aan den IJssel worden o.a. De buslijnen hierdoor getroffen. Nog minder busvervoer en lagere frequentie is niet acceptabel voor de fracties van PvdA en SP. Ze komen met een voorstel om in Capelle aan den IJssel een “Dolmus” bussen te laten rijden. Het systeem bestaat uit kleine busjes die een vaste route rijden. Langs de route kan iedereen instappen door de hand op te steken. Er hoeft meestal niet lang gewacht te worden en de tarieven zijn laag. Heel veel steden binnen en buiten Europa gebruiken al een dergelijk systeem voor busvervoer.
Dolmus
Foto Flickr: Plueschkinder

Lees verder
14 december 2009

Actie succesvol: 65-plus geheel 2010 gratis met OV

Laseren voor gratis OV
Vanavond heeft een ruime meerderheid van de gemeenteraad voor gratis OV gestemd. Hierdoor kunnen 65-plussers geheel 2010 gratis met de metro en bus. De SP was vanavond met een groep SP-ers naar het gemeentehuis gegaan om de ouderen te ondersteunen in hun strijd voor gratis openbaar vervoer. De socialisten deelde flyers uit en projecteerde een lasershow op het gemeentehuis. Nadat de raad op 10 november het gratis OV had stopgezet zijn vele 65-plussers in verzet gekomen. Er werden via de website van de SP ongeveer 200 protest-mails gestuurd naar de partijen die tegen gratis OV hadden gestemd. Daarna zijn enkele partijen veranderd van standpunt. Alleen de VVD, CDA en de SGP hebben nog tegen het gratis OV gestemd.

Lees verder
13 november 2009

Stuur een protestmail voor gratis OV

Dinsdag 10 november heeft een meerderheid van de raad ingestemd om het gratis OV voor 65-plussers te schrappen. VVD, CDA, ChristenUnie, SGP, Liberaal Capelle, Capelle.nu! en GroenLinks stemde tegen het gratis OV. De SP vindt dit een zeer onverstandige beslissing. Gratis OV is juist goed voor de mensen en voor de gemeente. De bussen en metro's zitten ook weer veel vaker vol en mensen kiezen vaker het openbaar vervoer in plaats van de auto.

Lees verder

Pagina's

U bent hier