h

Jongeren (ROOD)

26 augustus 2017

SP en VVD pleiten voor betaalbare appartementen op Rivium

Afgelopen zaterdag was SP-fractievoorzitter Jurgen van der Sloot met VVD-raadslid Bas van Loef te gast bij Radio Capelle. Beide partijen zien graag dat er betaalbare appartementen op Rivium worden gerealiseerd in de leegstaande kantoren. Deze woningen zouden vooral aantrekkelijk moeten worden voor jongeren en starters. 

Lees verder
10 juli 2017

SP: een sociale gemeente voor iedereen

fractievoorzitter Jurgen van der SlootDe afgelopen voorjaarsnota heeft de SP een lans gebroken voor meer betaalbare woningen voor jongeren, betaalbare zorgverzekering
voor Capellenaren met een lager inkomen en
betere busverbinding tussen Schollevaar en het centrum van Capelle.

Lees verder
17 maart 2017

SP teleurgesteld in Capels ‘aanvalsplan’ armoede aanpak

jurgenDe SP reageert teleurgesteld op het nieuwe beleidsplan om armoede in Capelle aan den IJssel terug te dringen. De SP mist de urgentie om echt de strijd aan te gaan met de armoede en herkent hierin geen ‘aanvalsplan’ zoals eerder door wethouder Eric Faassen (VVD) is toegezegd.  “De notitie die de wethouder nu naar de gemeenteraad heeft gestuurd bevat onvoldoende concrete maatregelen en onvoldoende budget. Als we het tij willen keren is meer nodig. Ik heb namens de SP maandag in de commissie vergadering hier concrete voorstellen voor gedaan. “ aldus SP-fractievoorzitter Jurgen van der Sloot

Lees verder
20 juli 2015

Jeugd krijgt weer eigen plek in Schollevaar

Afgelopen week ging wethouder Ans Hartnagel (Leefbaar Capelle) akkoord met het voorstel van de SP om de jeugd in Schollevaar een goede eigen plek te geven. Het college zal nu in samenspraak met de Schollevaartse jongeren onderzoeken welke mogelijkheden er zijn en waar de jeugd zelf behoefte aan heeft.

Lees verder
8 september 2011

SP: Maak meer gebruik van poppodium Capsloc

De SP wil dat het jongerencentrum Capsloc meer gebruik maakt van het poppodium. De socialisten willen kijken naar de toekomst van Capsloc en willen meer optredens van bandjes. De wethouder heeft afgelopen dinsdag tijdens het raadspodium toegezegd om hiernaar te gaan kijken.
Capsloc

Lees verder
30 augustus 2011

SP vraagt opheldering over Capsloc

Vorige week stond in het Algemeen Dagblad dat er weinig activiteiten zijn in het jongerencentrum Capsloc. Het moderne centrum met poppodium doet meer dienst als luxe hangplek in plaats als een goed draaiend jongerencentrum. De SP vroeg direct om opheldering aan het college.
Capsloc
FOTO: FLICKR.COM DuxDeluxe

Lees verder
30 juni 2011

Raad steunt SP: alcoholpreventie jongeren

Gisteren heeft een ruime meerderheid van de gemeenteraad ingestemd met een motie van de SP om de alcoholpreventie onder jongeren te intensiveren en in te zetten om een alcoholpoli in Capelle aan den IJssel te openen. De motie was mede ondertekend door de ChristenUnie en Leefbaar Capelle.

Lees verder
4 juni 2010

Arnout Hoekstra domineert in jeugddebat


SP-kandidaat Arnout Hoekstra ging gisterenavond in debat met kandidaten van de PvdA, ChristenUnie, VVD en het CDA. Het debat was georganiseerd door de Capelse jeugdraad en ook de jongeren mochten actief meedoen aan het debat. Arnout maakte zichzelf populair met de SP standpunten om de studiefinancering te behouden en om softdrugs te legaliseren. Maar ook om het recht te behouden om met je 65ste te stoppen met werken was een grote meerderheid te vinden.

Lees verder
2 juni 2010

Arnout Hoekstra gaat in debat met jongeren

Op Woensdag 2 juni organiseert de Capelse Jeugdraad het Stem of Zwijg Debat in jongerencentrum CAPSLOC. Namens de SP neemt kandidaat Kamerlid Arnout Hoekstra deel aan dit debat. Arnout is 25 staat op plaats 19 en is momenteel fractievoorzitter in Vlaardingen en beleidsmedewerker wonen&energie voor de Tweede Kamerfractie. De toegang is gratis, zorg dat je erbij bent.

Lees verder
16 maart 2010

Mosquito in strijd met kinderrechtenverdrag

De SP in Capelle aan den IJssel wil dat de Mosquito's in de gemeente worden uitgeschakeld. Dit naar aanleiding van uitspraken van de Raad van Europa. Een Mosquito is een apparaat dat een harde pieptoon verspreid die alleen jongeren kunnen horen. Het doel hiervan is om jongeren weg te jagen van een bepaalde plek. Vorige week heeft de Raad van Europa vernietigende uitspraken gedaan over het gebruik van de Mosquito. De Raad stelt dat het apparaat een niet toegestane inbreuk maakt op het recht op eerbiediging van het privéleven. Daarnaast is het apparaat in strijd zijn met het internationale kinderrechtenverdrag. De SP heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college naar aanleiding van deze uitspraken.
mosquito weg

Lees verder

Pagina's

U bent hier