h

SP Capelle tevreden met plannen om leegstand terug te dringen

15 januari 2008

SP Capelle tevreden met plannen om leegstand terug te dringen

De SP is tevreden met de inspanningen van wethouder Rene Binnendijk om de leegstand van kantoorruimte terug te dringen. Vooral het idee om kantoorruimte om te bouwen tot studentenwoningen kan op de sympathie rekenen van de SP. Eerder dit jaar heeft de SP werkgroep Capelle gepleit voor het ombouwen van kantoren tot starterswoningen. De leegstand van deze kantoorruimtes is volgens de SP zo groot dat het zonde is om al deze ruimte onbenut te laten. Er is nog steeds een tekort aan starterswoningen.

“We zijn verheugd dat wethouder Rene Binnendijk zich inspant om de leegstand van kantoorruimte in Capelle terug te dringen. De wethouder heeft aangegeven om te gaan onderzoeken of het mogelijk is om de leegstaande kantoorruimtes om te bouwen tot studentenwoningen. Daar kunnen we ons als SP goed in vinden. Minder tevreden zijn met het beleid om veel geld te investeren in de bedrijven terreinen om zo huurders te trekken. Er is de afgelopen periode voor miljoenen geïnvesteerd in Rivium. Dit heeft echter niet geleid tot een vermindering van de leegstand. De SP is daarom bang dat de 275.000 euro die nu is vrijgemaakt om onderandere het bedrijvenpark aan de Hoofdweg op te knappen, ook niet veel bijdraagt aan het terugdringen van de leegstand. Wij zien meer in het idee om kantoren om te bouwen naar een woonfunctie” Aldus Jurgen van der Sloot.

Momenteel wordt zo'n 100.000 vierkante meter kantoorruimte niet gebruikt in Capelle aan den IJssel. Vooral Rivium maar ook het bedrijventerrein aan de Hoofdweg blijven zorgenkindjes. Zo staat in Rivium een kwart van de kantoorruimte leeg. Eerder gaf wethouder Rene Binnendijk aan dat er misschien wel een vlucht vooruit genomen moet worden en dat wonen mogelijk maken gemaakt kan worden.

U bent hier