h

SP ruimt op in Hoekenbuurt

21 januari 2008

SP ruimt op in Hoekenbuurt

Afgelopen zaterdag heeft de SP Capelle samen met enkele buurtbewoners de Hoekenbuurt komen opgeruimd. Veel bewoners klagen over het zwerfvuil en graffiti in portieken, galerijen en in de buitenruimte. De SP heeft verschillende bewoners gevraagd wat ze van hun wijk vinden, wat moet er verbeteren, en op welke manier. Bij het winkelcentrum konden de mensen in gesprek met de SP en kregen ze tomatensoep aangeboden.

Jurgen van der Sloot van de SP werkgroep Capelle: “Naar aanleiding van een enquête die we eind vorig jaar in de Hoekenbuurt hebben afgenomen, hadden we als SP besloten om iets positiefs te doen voor de bewoners. Aangezien er uit onze enquête naar voren kwam dat veel bewoners klagen over het zwerfvuil en andere troep, zijn we met het idee gekomen om dit samen met de bewoners op te ruimen. We hebben gesproken met de bewoners om naar hun ideeën te luisteren, ook daar kwam naar voren dat sommige mensen het niet zo nauw nemen. Zo wordt er soms gewoon vuil van het balkon naar beneden gegooid, supermarktkarretje worden niet terug gebracht, en kinderen die de galerijen onder kliederen met graffiti.” Deze verhalen worden samen met de uitkomst van de enquête verwerkt in een rapport over de Hoekenbuurt wat de SP binnenkort zal presenteren”

In september heeft de SP een enquête gehouden in de Hoekenbuurt, Ervenbuurt en Bergenbuurt. Hieruit blijkt net als uit eerdere onderzoeken van onder andere de gemeente dat de Hoekenbuurt een buurt is waar extra aandacht nodig is. De bewoners beoordeelden hun wijk met een 4,8 en gaven onder andere aan dat er een gebrek is aan sociale samenhang, en dat er sprake is van veel zwerfvuil.

U bent hier