h

SP: Sluiting muziekschool onacceptabel

10 mei 2008

SP: Sluiting muziekschool onacceptabel

De SP is geschokt omdat de Capelse muziekschool haar deuren in september moet sluiten wegens een faillissement. Afgelopen dinsdagavond 20 mei is het personeel ingelicht over het feit dat de muziekschool niet verder kan omdat het college niet langer garant wil staan voor de kosten. Het personeel krijgt nog tot en met december doorbetaald en daarna is het over en uit. Dit is volgens de SP absoluut onacceptabel. De SP verwacht van VVD wethouder Jacobs dat hij zich volledig inzet voor het behoud van de muziekschool.

Volgens de SP heeft het college nagelaten de regie te nemen wat betreft de garantie van het voortbestaan van de muziekschool. Blijkbaar worden de prioriteiten elders gelegd. Dit terwijl er voldoende mogelijkheden zijn. Vast staat dat een belangrijk en onmisbaar deel van de cultuur en de muzikale vorming in Capelle zal worden weggenomen met de sluiting. De socialisten zullen de leerlingen en docenten ondersteunen in de strijd voor het behoud van de muziekschool.

“De muziekschool speelt een belangrijke rol in Capelle. Rond de duizend leerlingen vanuit Capelle en omliggende gemeenten van alle leeftijden hebben hier les, de jaarlijkse einduitvoering van de muziekschool in het Isala theater is altijd uitverkocht. De grote verscheidenheid aan lessen, leeftijden, talentvolle leerlingen en instrumenten wordt hier altijd massaal bewonderd door de vele bezoekers. Naast het feit dat de muziekschool deelneemt aan plaatselijke en landelijke wedstrijden, organiseert elke docent regelmatig voorspeelavonden op de muziekschool waarbij familie en vrienden de vorderingen van de leerlingen komen bekijken. Dit onmisbare deel van de (muzikale) cultuur in Capelle mag ons na zoveel jaar niet worden afgenomen!” Aldus Meltem Okcu van de SP Capelle.

U bent hier