h

Handtekeningactie voor gratis OV

26 juli 2008

Handtekeningactie voor gratis OV

Op zaterdag 26 juli was de SP afdeling Capelle aanwezig in het Capelse stadscentrum "de Koperwiek" om handtekeningen in te zamelen voor gratis openbaarvervoer. De SP wil dat openbaarvervoer gratis wordt voor ouderen boven de 65 en kinderen tot 12 jaar. Veel mensen waren enthousiast en zetten hun handtekening. De komende weken gaat de SP nog verder met het inzamelen van handtekeningen.
handtekeningactie ov

Het is heel betaalbaar het openbaar vervoer voor deze doelgroepen gratis te maken. De gemeente hoeft alleen de vergoeding te betalen voor de abonnementen en roze strippenkaarten die op dit moment gebruikt worden door de ouderen en kinderen. Hierdoor zal het OV ook buiten de spits een stuk voller zitten. De mensen die gratis reizen nemen bovendien ook betalende reizigers mee. Kortom: gratis openbaar vervoer is goed voor ouderen en kinderen en goed voor Capelle!

U bent hier