h

SP stelt vragen over situatie thuiszorg

30 juli 2008

SP stelt vragen over situatie thuiszorg

De SP heeft vragen gesteld aan het college van de gemeente Capelle aan den IJssel over de situatie in de thuiszorg. Onlangs hield de SP een onderzoek onder clienten naar de situatie in de thuiszorg. Hieruit kwam naar voren dat mensen in veel gevallen telefonisch geindiceerd worden. Ook krijgen de clienten veel minder uren thuiszorg dan voorheen, zonder dat de situatie van deze mensen is veranderd.

"Bijna alle mensen die we hebben gesproken hebben minder uren thuiszorg gekregen. In sommige gevallen meer dan de helft minder, bijvoorbeeld van 11 uur per week naar 3 uur. Door het telefonisch indiceren ontstaan ook de nodige problemen, mensen doen zich door de telefoon vaak beter voor dan ze in werkelijkheid zijn. Hierdoor gaan de mensen sterk achteruit in hun aantal uren huishoudelijke hulp." Aldus Anneke Bosgieter

Momenteel is de gemeente Capelle aan den IJssel bezig met het opnieuw aanbesteden van de thuiszorg. De SP hoopt dat de gemeente de situatie in de thuiszorg verder verbeterd. De SP wil dat er thuis wordt geindiceerd en dat mensen voldoende hulp krijgen. Ook moet de gemeente het aanbestedingsbedrag verhogen zodat thuiszorg instellingen niet snel in financiele problemen komen.

U bent hier