h

SP wil geen mosquito bij Cruijff court

7 juli 2008

SP wil geen mosquito bij Cruijff court

De SP ziet niets in het plaatsen van een mosquito bij het Cruijff court in ‘s Gravenland. Dit zal het probleem alleen verplaatsen en het biedt geen structurele oplossing. De gemeente Capelle wil de mosquito inzetten om een einde te maken aan de overlast die jongeren diep in de nacht veroorzaken op en rondom het Cruijffcourt in ’s Gravenland.mosquitobanner

“Uiteraard moet er een oplossing komen voor de geluidsoverlast. Alleen is de mosquito niet de juiste oplossing. De jongeren zullen hun heil elders zoeken, waardoor het probleem verplaatst wordt. We kunnen moeilijk overal mosquito’s ophangen. Beter is om te investeren in bijvoorbeeld jeugdhonken die in de zomer langer open zijn, en in extra jeugdwerk.” Aldus Meltem Okcu

De mosquito is een apparaat dat een hoge pieptoon veroorzaakt dat alleen voor jongeren tot ongeveer 25 jaar hoorbaar is. De SP pleitte in de Kamer voor een verbod op de piepkastjes. In België is de mosquito onlangs verboden, Rood - Jong in de SP, heeft vorige week bij minister Rouvoet aangedrongen op een verbod.

U bent hier