h

SP start campagne gratis OV in stadsregio

16 september 2008

SP start campagne gratis OV in stadsregio

Gratis openbaar vervoer voor jong en oud
De SP in Capelle is enkele maanden geleden gestart met de actie voor gratis OV voor 65-plus en 12-min. In navolging hierop start op zaterdag 20 september de SP campagne voor gratis openbaar vervoer in de stadsregio Rotterdam. Met actiekaarten en posters trekt een flinke ploeg SP-ers uit de regio per metro, tram en bus langs OV-knooppunten, markten en winkelcentra om mensen op te roepen de actie te ondersteunen en om handtekeningen op te halen. De 'karavaan' start om 11:00 uur bij station Blaak in Rotterdam.

De aftrap van deze campagne in de stadsregio vindt plaats in de 'week van de vooruitgang', een week waarin openbaar vervoer, wandelen, fietsen, kritisch autogebruik en anders omgaan met mobiliteit gepromoot wordt. Gratis openbaar vervoer voor jong en oud is volgens de SP niet alleen goed voor het milieu en de leefbaarheid, het helpt ook om vooral ouderen volwaardig mee te laten doen in de samenleving.

In de maanden september en oktober gaan SP-ers in alle zestien gemeentes van de stadsregio aan de slag met 30.000 actiekaarten. Begin november zullen de handtekeningen aangeboden worden aan het bestuur van de stadsregio.

Jurgen van der Sloot, voorzitter SP Capelle: “In Capelle voeren we al langer actie voor gratis OV. Heel veel mensen zijn het met ons eens: gratis OV moet er snel komen!”

Leo de Kleijn, gemeenteraadslid SP Rotterdam: "De proef met gratis OV voor ouderen was een succes. Rotterdam moet voorop durven lopen en nu dat gratis openbaar vervoer voor ouderen en kinderen definitief regelen!"

Yorick Haan, SP wethouder Schiedam en lid regioraad:"We hebben als regio de kans om met een sociaal en betaalbaar plan een bijdrage te leveren aan het oplossen van de files. Waar wachten we op?"

U bent hier