h

Het CWI op buurtniveau

21 oktober 2008

Het CWI op buurtniveau

De SP is verbolgen dat werkzoekenden in Capelle en Krimpen aan den IJssel niet langer terecht kunnen in het CWI-kantoor aan de Mient in middelwatering. Werkzoekenden moeten door de voorgenomen sluiting van het CWI kantoor naar Gouda of Rotterdam. "De arbeidsbemiddeling en eventuele scholing van werkzoekenden moet een taak worden van de gemeente. Met meerdere kleine vestigingen in de gemeente van Capelle en Krimpen. De schaal moet kleiner in plaats van groter. Een vestiging in de buurt in plaats van een vestiging een stad verderop, dat is wat er moet gebeuren", aldus Jurgen van der Sloot, voorzitter van de SP Capelle.
CWI kantoor

Volgens de SP zal de dienstverlening van deze grote bureaucraten door het sluiten van lokale kantoren verder achteruit gaan en nog onpersoonlijker en
inefficiƫnter worden. De SP wil dat de gemeente van Capelle en Krimpen onderzoekt of de CWI in Capelle aan den IJssel kan worden behouden en omgevormd
tot een organisatie waar de menselijke maat voorop staat, met meerdere kleine vestigingen in buurten.

U bent hier