h

Raad positief over SP petitie voor gratis OV

7 oktober 2008

Raad positief over SP petitie voor gratis OV

Op maandag 6 oktober heeft de SP de petitie voor gratis OV voor 65+ & 12- overhandigd aan de Capelse gemeenteraad. In totaal zijn er 886 handtekeningen opgehaald in Capelle aan den IJssel. Het overgrote deel van de gemeenteraad reageert positief op het SP voorstel voor gratis openbaar vervoer voor mensen boven de 65 in Capelle aan den IJssel. Het college heeft toegezegd dit spoedig verder te onderzoeken, zeker nu Rotterdam ook gratis OV voor 65-plus invoert.
De SP wil het liefst nog een stap verder gaan en tevens het openbaarvervoer voor kinderen tot 12 jaar gratis maken. Hierdoor worden uitstapjes met school of met opa en oma ineens een stuk voordeliger.
Aanbieden petitie gratis OV

Afdelingsvoorzitter Jurgen van der Sloot “Als SP zijn we tevreden met de toezegging van het Capelse college. Ik ga er vanuit dat de Capelse gemeenteraad zich volledig zal inzetten om het openbaar vervoer gratis toegankelijk te maken voor mensen boven de 65. Het liefst ook nog voor kinderen tot 12 jaar`

De SP is enkele maanden geleden gestart met de actie voor gratis OV in Capelle aan den IJssel voor 65plus en 12min. In deze periode hebben ongeveer 900 Capellenaren de petitie ondersteunt. Deze handtekeningen zullen samen met de handtekeningen van de andere afdelingen in de regio Rijnmond worden aangeboden aan de stadsregio. De SP is voorstander om gratis OV voor 65plus en 12min in de gehele stadsregio in te voeren. Dit zal de bereikbaarheid van de gemeentes en steden flink verbeteren aldus de SP.

U bent hier