h

Meer toezicht nodig in Diepenbuurt tegen overlast

5 maart 2009

Meer toezicht nodig in Diepenbuurt tegen overlast

Dinsdagavond 3 maart heeft de SP een bezoek gebracht aan de Diepenbuurt. Actieve SP leden zijn in gesprek gegaan met buurtbewoners over hun buurt en hebben de nieuwe ZO-krant uitgedeeld. Veel bewoners ervaren overlast van jongeren die tot diep in de nacht rondhangen in de buurt. Er is sprake van geluidsoverlast, zwerfvuil, vernielingen en graffiti in de buurt. Bewoners geven aan dat er een gebrek aan toezicht is in de buurt. De SP vindt dat het toezicht in de buurt moet worden uitgebreid.

Buurten in de buurt

"We hebben een enquete afgenomen en zijn nu bezig met het verwerken van de resultaten. Daarna gaan we kijken op welke wijze we samen met de bewoners
voorstellen kunnen doen om de Diepenbuurt verder te verbeteren. Het werd al wel meteen duidelijk dat veel bewoners overlast in hun buurt, en een gebrek
aan toezicht ervaren. De huurdersbelangenvereniging steekt veel energie in het bestrijden van graffiti en overlast, hierdoor wordt de buurt wel steeds schoongemaakt. Het blijft echter een vorm van symptoom bestrijding. Het is beter om deze overlast te voorkomen door meer toezicht" aldus SP voorzitter Jurgen van der Sloot.

De komende weken zal de SP nog meer buurten in Capelle aan den IJssel gaan bezoeken om in gesprek te gaan met mensen over hun buurt. Vindt u dat de SP
nodig eens in uw buurt moet langskomen neem dan contact op met de SP Capelle aan den IJssel. U kunt een email sturen naar: capelle@sp.nl

U bent hier