h

65 blijft 65 op Stadplein

4 oktober 2009

65 blijft 65 op Stadplein

Actie 65 blijft 65
Afgelopen zaterdag was de Capelse SP aanwezig op het Stadplein om de Capellenaren te vragen om een handtekening voor 65 blijft 65. Veel mensen waren bereid om een handtekening te zetten, en sprake hun onvrede uit over de huidige regering. Na een paar uur waren er weer een paar honderd handtekeningen bij.
De SP in Capelle merkt dat de actiebereidheid onder de bevolking toeneemt. Nooit eerder haalde de SP zo gemakkelijk handtekening op als met de actie 65 blijft 65.

65 blijft 65 hondSP-fractievoorzitter Agnes Kant kondigt aan de acties tegen de verhoging van de AOW-leeftijd verder op te voeren wanneer het kabinet zijn plannen doorzet. “Dat er geen voorstel uit de SER is gekomen, betekent niet dat het kabinet zijn zin kan doorzetten. Er is totaal geen draagvlak voor deze plannen, niet bij de mensen in het land, niet bij de bonden. Als het kabinet verstandig is, dan blijft 65 gewoon 65. Zo niet, dan volgen harde acties.”

65 blijft 65
Een beschaafd land gunt zijn ouderen hun welverdiende rust. Daarom werd ooit afgesproken: ben je 65 dan hoef je niet meer te werken, en krijg je van staatswege een pensioen (AOW). De regering wil nu de AOW-leeftijd verhogen van 65 naar 67. 'Vanwege de crisis', zeggen ze. Maar deze maatregel is ongewenst, onzinnig en onnodig.

De crisis waar we nu mee te maken hebben is veroorzaakt door fouten in het systeem, verkeerde beslissingen door politici en zakkenvullers aan de top. De rekening wordt echter gelegd bij u, die er niets mee te maken had.

De SP staat pal voor de AOW-leeftijd van 65 jaar. We kunnen daarbij alle hulp van u gebruiken. Protesteer tegen deze plannen, en teken de petitie.
65 blijft 65
PvdA raadslid Hasan Saritas tekend tegen verhoging AOW

U bent hier