h

Actie succesvol: 65-plus geheel 2010 gratis met OV

14 december 2009

Actie succesvol: 65-plus geheel 2010 gratis met OV

Laseren voor gratis OV
Vanavond heeft een ruime meerderheid van de gemeenteraad voor gratis OV gestemd. Hierdoor kunnen 65-plussers geheel 2010 gratis met de metro en bus. De SP was vanavond met een groep SP-ers naar het gemeentehuis gegaan om de ouderen te ondersteunen in hun strijd voor gratis openbaar vervoer. De socialisten deelde flyers uit en projecteerde een lasershow op het gemeentehuis. Nadat de raad op 10 november het gratis OV had stopgezet zijn vele 65-plussers in verzet gekomen. Er werden via de website van de SP ongeveer 200 protest-mails gestuurd naar de partijen die tegen gratis OV hadden gestemd. Daarna zijn enkele partijen veranderd van standpunt. Alleen de VVD, CDA en de SGP hebben nog tegen het gratis OV gestemd.

Flyeren voor gratis OV"Wij zijn als SP enorm blij dat de 65-plussers geheel 2010 gratis kunnen blijven reizen. Het is goed voor de senioren en voor de gemeente. De bussen en metro's zitten ook weer veel vaker vol en mensen kiezen vaker het openbaar vervoer in plaats van de auto. De Capelse senioren laten zien dat je door strijd te voeren kan winnen. Ze zijn in actie gekomen en mede daardoor hebben de Christenunie, Capelle.NU!, Liberaal Capelle en GroenLinks nu wel ingestemd met het gratis OV. Terwijl ze vorige maand nog tegen waren. Leefbaar Capelle, de PvdA en Capelsbelang waren al voor het gratis OV. Hiermee is een ruime meerderheid in de gemeenteraad nu voor gratis OV.” Aldus SP-lijsttrekker Jurgen van der Sloot

De SP heeft in 2008 een publieksactie gehouden voor gratis openbaar vervoer voor 65-plussers en 12-minners. Ruim 900 Capellenaren hebben destijds deze petitie ondersteund. Afgelopen weken starten de SP een protest-mail actie voor gratis OV in geheel 2010. In de toekomst blijft de SP voorstander van gratis openbaar vervoer, om te beginnen voor 65-plus en 12-min.

Ouderen met spandoeken

U bent hier