h

Mosquito in strijd met kinderrechtenverdrag

16 maart 2010

Mosquito in strijd met kinderrechtenverdrag

De SP in Capelle aan den IJssel wil dat de Mosquito's in de gemeente worden uitgeschakeld. Dit naar aanleiding van uitspraken van de Raad van Europa. Een Mosquito is een apparaat dat een harde pieptoon verspreid die alleen jongeren kunnen horen. Het doel hiervan is om jongeren weg te jagen van een bepaalde plek. Vorige week heeft de Raad van Europa vernietigende uitspraken gedaan over het gebruik van de Mosquito. De Raad stelt dat het apparaat een niet toegestane inbreuk maakt op het recht op eerbiediging van het privéleven. Daarnaast is het apparaat in strijd zijn met het internationale kinderrechtenverdrag. De SP heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college naar aanleiding van deze uitspraken.
mosquito weg

“De SP is al vanaf het begin af aan tegenstander van de inzet van Mosquito's. Het apparaat discrimineerd op leeftijd en lost de problemen niet op. Je ziet dat de overlast wordt verplaatst. Nu de Raad van Europa deze harde uitspraken doet ga ik ervan uit dat deze worden uitgeschakeld. Mocht dat niet het geval zijn dan mag het college uitleggen waarom ze in strijd met internationale verdragen handelen." Aldus SP-fractievoorzitter Jurgen van der Sloot

U bent hier