h

Stem vandaag SP!

3 maart 2010

Stem vandaag SP!

Voor een menselijk en sociaal Capelle

SP kandidaten top-5
Stuur de SP de raad in: stem SP - lijst 9
Stem vandaag op de SP voor een nieuwe koers in Capelle aan den IJssel. De SP doet voor het eerst mee aan de raadsverkiezingen in Capelle aan den IJssel. Wij willen graag samen met u gaan werken aan een menselijk en sociaal Capelle aan den IJssel. Als u ook vindt dat het beter, menselijker en socialer moet worden in Capelle, geef de SP dan een kans om te bewijzen dat het mogelijk is.

onze speerpunten

 • Bewoners krijgen meer zeggenschap over hun buurt.
 • Mensen met een inkomen tot 120 procent van het minimum krijgen ondersteuning.
 • Bouw van nieuwe sociale huurwoningen en beter onderhoud van de bestaande.
 • De wijkagent terug op straat en effectieve inzet van handhaving.
 • Betere thuiszorg zonder aanbesteding en telefonische indicatie.
 • Opzetten van een gemeentelijke muziekschool.
 • Gratis OV 65+ & 12- en betere busverbindingen
 • Voorzieningen op wijkniveau zoals politiepost, sociale zaken en jongerenwerk.
 • Groter stadsplein waar ruimte is voor cultuur en uitgaan.
 • Investeren in duurzaamheid en besparen op energieverbruik.
 • De SP wil dat de gemeente zich niet bezig houdt met het opstellen van nietszeggende notities. Geen verpakte boodschappen waarbij in de uitvoering alle ruimte blijft om zaken anders te regelen dan wordt voorgesteld. De gemeente moet zuinig omgaan met de financiën en deze inzetten in het belang van de burgers. Het aantal onderzoeken door externe onderzoeksbureaus moet tot het minimum worden beperkt. Dit geldt ook voor het inhuren van externen. Gemeenschapsgeld hoort niet weg te lekken naar commerciële bureau's. Nu gaat hier veel geld aan verloren.
  De SP is geen voorstander van lastenverzwaring voor de inwoners. Vorige week bleek uit een onderzoek van de Volkskrant dat gemeente met een SP-wethouder de OZB het minst stijgt. Hieruit blijkt dat het voeren van een menselijk en sociaal beleid mogelijk is zonder lastenverzwaring.

  Stem SP - Lijst 9

  U bent hier