h

Gratis OV voor 65-plus is een succes

26 augustus 2010

Gratis OV voor 65-plus is een succes

Uit een evaluatie van het gratis openbaar vervoer voor 65-plussers blijkt dat het OV-gebruik met 10% is toegenomen. De toename geldt in het bijzonder voor het aantal korte ritten. De SP in Capelle aan den IJssel is als voorvechter van gratis open baar vervoer erg blij met deze resultaten.

Gratis openbaar vervoer maakt dat mensen vaker voor de bus of de metro kiezen. Dit blijkt nu ook uit de ervaring in Capelle aan den IJssel. De SP is voor behoud van gratis OV voor ouderen, ook na 2010.

In de periode mei 2009 tot en met mei 2010 hebben bijna 7400 65-plussers in Capelle aan den IJssel gebruik gemaakt van de gratis OV-kaart. Er was gerekend op 6500 deelnemers, dit is dus 10% meer dan verwacht. Ook het aantal ritten dat de senioren maken is toegenomen, met ruim 2%.

Volgend jaar gaat er een nieuwe contractperiode in. De SP wil dat ouderen ook in 2011 gratis gebruik kunnen maken van het openbaar vervoer. Dit kan volgens de socialisten zonder extra kosten voor de gemeente. Fractievoorzitter Jurgen van der Sloot: "De RET ontvangt een half miljoen per jaar van de gemeente Capelle aan den IJssel. Dat er nu 10% meer reizigers meerijden betekent niet dat de gemeente ook 10% meer moet gaan betalen. De rijtuigen worden gewoon beter benut, er hoeft geen extra materieel of personeel te worden ingezet.

U bent hier