h

SP kandidaten in gesprek met inwoners Meeuwenbuurt

17 februari 2011

SP kandidaten in gesprek met inwoners Meeuwenbuurt

Donderdagavond 17 februari was SP kandidaat Hans Daniël van Alphen uit Gouda, 10e op de Zuid-Hollandse SP lijst voor de komende Provinciale Statenverkiezingen, te vinden in de Meeuwenbuurt in Capelle aan den IJssel. Daar bezorgde hij samen met Jay Pahladsingh uit Capelle aan den IJssel, nummer 20 op de kandidatenlijst voor Provinciale Staten en actieve leden van de lokale afdeling de SP krant huis aan huis en ging zij met diverse bewoners in gesprek. Die gesprekken gingen over diverse lokale, provinciale en landelijke onderwerpen.

De Meeuwenbuurt is een buurt in het centrum van Capelle, met een zowel huur als koopwoningen. De SP nam er een enquête af over de leefbaarheid in de buurt, de staat van de woning en ervaring met de verhuurder.
SP kandidaat Hans Daniël van Alphen belde aan bij een blok sociale huurappartementen op de Uiverlaan. Van Alphen: "De mensen waardeerden dat we echt belangstelling toonden en de tijd namen. Enkele jaren geleden was er in deze buurt veel overlast, maar dat is flink verbeterd. Er waren nog wel klachten, maar toch scoorden woning, buurt en voorzieningen hoge rapportcijfers."

De bewoners lieten de SP weten dat zij het schandalig vinden dat de gemeente van plan is om in het centrum sociale woningen te slopen en er dure woningen voor terug te plaatsen.
Van Alphen: "Mensen kunnen dan waarschijnlijk niet terug keren in de wijk of zijn misschien zelfs gedwongen Capelle te verlaten voor een woning elders in de stadsregio Rotterdam. De bewoners in de Meeuwenbuurt zijn tevreden met hun woning en buurt en snappen niet dat het college geen rekening wil houden met hun woonbehoeften."

De SP heeft veel ervaring met buurten in de buurt. Door te praten met de inwoners komen we te weten wat er bij de mensen leeft en komen we in actie als dat nodig is. De SP zal de mensen vragen om op 2 maart te gaan stemmen. Zij kiezen dan niet alleen de Provinciale Statenleden in Zuid-Holland, maar bepalen met hun stem ook hoe de Eerste Kamer eruit ziet.

SP kandidaat Van Alphen: "Met een linkse meerderheid in de Eerste Kamer kan de SP de meest asociale voorstellen van het kabinet Rutte blokkeren. Belangrijke verkiezingen dus."

U bent hier