h

SP-lijsttrekker trapt leegstandactie af in Capelle

21 februari 2011

SP-lijsttrekker trapt leegstandactie af in Capelle

SP-lijsttrekker Harre van der Nat heeft maandag de leegstandsactie van de SP afgetrapt in Capelle aan de IJssel. Dat deed hij door samen met de Capelse kandidaat Jay Pahladsingh op het kantorencomplex Rivium posters op te hangen met de tekst: Leegstand Protest! “In Capelle staat 19% van de kantoorruimte leeg en dat is ruim boven het landelijk gemiddelde. Een groot deel van die leegstand is structureel, maar toch worden er nieuwe kantoren bijgebouwd. Deze ruimteverspilling moet stoppen.” Aldus van der Nat.

De SP voert de hele week op veel plaatsen in Zuid-Holland actie tegen de leegstand in de provincie. Veel bedrijven en kantoren staan leeg. In heel Nederland staat inmiddels ruim 7 miljoen vierkante meter aan kantoorpanden leeg. Vier gemeenten in Zuid-Holland staan in de top 10 van gemeenten met de meeste leegstaande kantoorpanden. Wat de SP betreft komt er een einde aan deze ruimteverspilling.

Harre van der Nat: “Provincie en gemeenten in Zuid-Holland moeten zich veel actiever opstellen om dit probleem op te lossen.
Leegstaande kantoren kunnen worden omgebouwd of plaatsmaken voor woningen en appartementen. Dat is hard nodig omdat in veel plaatsen mensen soms wel tien jaar op een wachtlijst staan voor een huurwoning.”
De SP wil verder dat er geen nieuwe kantoren worden gebouwd zolang er in de regio oude kantoorpanden leegstaan.

De SP wil ook geen nieuwe bedrijventerreinen zolang er in een regio nog ruimte is op bestaande terreinen, er veel leegstaande bedrijven in de regio staan of als er nog ruimtewinst valt te behalen op verouderde bedrijventerreinen.

Top 5 leegstand kantoren in Zuid-Holland

1. Leidschendam-Voorburg 27%
2. Rijswijk 24%
3. Zoetermeer 23%
4. Gouda 21%
5. Capelle aan den IJssel 19%

Nederland 14%
(Bron: DTZ Zadelhoff, 2010)

U bent hier