h

SP in gesprek over nieuwbouw torens Meeuwensingel

15 maart 2011

SP in gesprek over nieuwbouw torens Meeuwensingel

Al enkele jaren zijn er plannen om nieuwbouw te realiseren aan de Meeuwensingel op de plek waar nu nog het kantoor van Coster staat. Nu zijn de definitieve plannen ingediend en de gemeenteraad zal zich hier maandag 21 maart over uitspreken. De bedoeling is om appartementen te bouwen in de midden en hoge prijsklasse. De twee torens worden 51 meter hoog. In aanloop naar de raadsvergadering gaat de SP een enquête afnemen bij de buurtbewoners over de nieuwbouw. De SP heeft bedenkingen bij dit plan. Volgens de socialisten is er al een overschot aan appartementen in midden en hoge prijsklasse. Daarnaast vraagt de SP zich af of hoge woontorens wel passen in de buurt.

De bewoners zijn het laatst in 2006 betrokken bij de nieuwbouwplannen. Vervolgens bleef het jaren lang stil. Nu heeft Coster in december een definitief bouwplan ingediend om de strengere wetgeving voor milieu te kunnen ontlopen. “In de afgelopen jaren is de woningmarkt veranderd. Ik vraag me af of dit nu nog wel een goed plan is. Er staan gigantisch veel appartementen leeg. De nieuwbouw Hoven, Rijckevorsel, Barbizonstate. Het is aan de straatstenen niet kwijt te raken. Daarnaast vraag ik me af of een appartementencomplex dat vier keer zo hoog is als de andere flats in de buurt wel passend is. Het verbaast mij dat Leefbaar Capelle, VVD, SGP en PvdA nu al tot de conclusie zijn gekomen dat dit een goed plan is” Aldus SP-fractievoorzitter Jurgen van der Sloot

Voordat de SP een goed definitief oordeel kan geven ben ik erg benieuwd naar de mening van de bewoners van Middelwatering. Aanstaande woensdag krijgen de bewoners een enquêteformulier in hun bus.

U bent hier