h

Hulpverlening arme kinderen moet beter

11 april 2011

Hulpverlening arme kinderen moet beter

Meltem OkcuDe hulpverlening aan kinderen uit arme gezinnen schiet tekort. Dit blijkt uit het op zes april gepresenteerde rapport 'Het kind van de rekening' dat is geschreven door het Integraal Toezicht Jeugdzaken. De onderzoekers spraken jongeren, ouders en organisaties in een vijftal steden waaronder Capelle aan den IJssel. De toezichthouder concludeert dat hulpverleners vaak kort bij een gezin betrokken zijn en langs elkaar heen werken. Hulp aan arme gezinnen faalt met name door het gebrek aan regie bij de gemeenten en de enorme bureaucratie. De SP in Capelle aan den IJssel heeft naar aanleiding van dit rapport vragen gesteld aan het college.

“De gemeente heeft de afgelopen jaren al veel gedaan om de hulp aan kinderen in armoede te verbeteren. Capelle heeft een aantal regelingen dat arme gezinnen extra ondersteuning biedt. Alleen blijkt uit dit rapport dat de hulp vaak laat komt en de samenwerking tussen hulpverleners beter moet. We wachten de reactie van de wethouder af en in mei gaan we met de gemeenteraad en het college in debat over dit onderwerp,” aldus SP-burgerraadslid Meltem Okcu.

Zaterdag 9 april was SP-burgerraadslid Meltem Okcu te gast bij RadioCapelle om een toelichting te geven over de hulpverlening aan arme kinderen in Capelle aan den IJssel. Het gesprek is terug te luisteren via de Podcast van RadioCapelle.

U bent hier