h

SP start onderzoek sociale werkplaats

17 april 2011

SP start onderzoek sociale werkplaats

De SP in Capelle aan den IJssel start komende week een onderzoek onder medewerkers van de sociale werkplaats Promen. Het CPB voorspelt een verlies van 30.000 banen bij de sociale werkplaatsen. De SP krijgt daar veel verontrustende berichten over. Door dit onderzoek wil de SP meer te weten komen over de problemen waar de medewerkers van de sociale werkplaatsen mee kampen. Het onderzoek wordt door de SP in het gehele land uitgevoerd. De vragenlijst kan worden ingevuld op de speciale site www.armoedewerktniet.nl. De uitkomsten worden door de Tweede Kamerfractie van de SP gebruikt in de komende debatten over de sociale werkplaatsen.

Flickr.com degidsfm
Foto Flickr.com degidsfm
“Komende week gaan we de vragenlijsten uitdelen bij de Promen. De SP ziet een kloof tussen de werkelijkheid van de politiek en de werkelijkheid van de medewerkers van de sociale werkplaatsen. Het werk blijkt niet altijd te worden aangepast aan de handicap van de medewerker. Ook deugen de werkomstandigheden niet altijd. Bovendien zien we dat steeds meer mensen met een baan in de sociale werkplaats niet rond kunnen komen en schulden moeten maken. De uitkomsten sturen wij door naar de Tweede Kamerfractie van de SP. Maar ook lokaal kan onze gemeenteraadsfractie er mee aan de slag.” Aldus SP-bestuurslid Hans Jannink.

U bent hier