h

PVDA & SP: “Dolmus in plaats van stadsbus”

6 juni 2011

PVDA & SP: “Dolmus in plaats van stadsbus”

De Stadsregio Rotterdam gaat bezuinigen op het openbaarvervoer in de regio. In Capelle aan den IJssel worden o.a. De buslijnen hierdoor getroffen. Nog minder busvervoer en lagere frequentie is niet acceptabel voor de fracties van PvdA en SP. Ze komen met een voorstel om in Capelle aan den IJssel een “Dolmus” bussen te laten rijden. Het systeem bestaat uit kleine busjes die een vaste route rijden. Langs de route kan iedereen instappen door de hand op te steken. Er hoeft meestal niet lang gewacht te worden en de tarieven zijn laag. Heel veel steden binnen en buiten Europa gebruiken al een dergelijk systeem voor busvervoer.
Dolmus
Foto Flickr: Plueschkinder

Hasan Saritas raadslid voor de PvdA: “Grote stadsbussen laten rijden die vaak niet eens voor de helft vol zitten is duur en inefficiënt. Niet voor niets wordt in heel veel landen met een Dolmus-systeem gewerkt. Het is niet uniek voor Turkije, en kan ook voor onze stad een oplossing zijn.” “Het busvervoer in Capelle aan den IJssel is er de afgelopen jaren alleen maar slechter op geworden. Het verbaast mij niet dat er daarom steeds minder gebruik wordt gemaakt van de bus. Zeker in onze regio waar de wegen dicht slibben is goed en goedkoop openbaarvervoer op termijn de enige oplossing.” Aldus SP-fractievoorzitter Jurgen van der Sloot

De PvdA en SP willen het college laten onderzoeken of het haalbaar is. Wat de fracties betreft komen er vier vaste routes in Capelle aan den IJssel zodat alle wijken weer goed met elkaar zijn verbonden.

U bent hier