h

Raad steunt SP: alcoholpreventie jongeren

30 juni 2011

Raad steunt SP: alcoholpreventie jongeren

Gisteren heeft een ruime meerderheid van de gemeenteraad ingestemd met een motie van de SP om de alcoholpreventie onder jongeren te intensiveren en in te zetten om een alcoholpoli in Capelle aan den IJssel te openen. De motie was mede ondertekend door de ChristenUnie en Leefbaar Capelle.

Het alcohol (mis)bruik onder jongeren neemt steeds verder toe. In 2010 nam het aantal comazuipers met 37% toe. Ook blijkt dat een substantieel deel van de jongeren al op hun twaalfde alcohol drinken. In de meeste gevallen krijgen jongeren thuis drank aangeboden van hun ouders. Alcoholgebruik is voor jongeren erg gevaarlijk omdat dit leidt tot ernstige hersenbeschadiging. Er zijn gevallen bekend waarbij door alcohol jongeren twee schoolniveaus achteruit gaan.

U bent hier