h

Solidariteitsactie sociale werkplaatsen

25 juli 2011

Solidariteitsactie sociale werkplaatsen


De SP afdeling van Capelle aan den IJssel heeft afgelopen zaterdag, samen met medewerkers van Promen, bij het winkelcentrum de Koperwiek de solidariteitsactie voor de sociale werkplaatsen gehouden. Het kabinet wil 1,8 miljard euro bezuinigen op de sociale werkplaatsen en hierdoor dreigen op de sociale werkplaatsen 60.000 banen te verdwijnen. Ruim driehonderd Capellenaren hebben hiertegen geprotesteerd door hun handtekening op een werkhandschoen te zetten en hierbij ook een boodschap te schrijven voor het kabinet Rutte.

De werkhandschoen worden landelijk ingezameld en samengevoegd tot de ketting van solidariteit. Deze lange lijn van handschoenen wordt een lint van respect voor eerlijk loon en eerlijk werk, voor begeleiding en voor eerlijk delen in Nederland.

U bent hier