h

SP vraagt opheldering over Capsloc

30 augustus 2011

SP vraagt opheldering over Capsloc

Vorige week stond in het Algemeen Dagblad dat er weinig activiteiten zijn in het jongerencentrum Capsloc. Het moderne centrum met poppodium doet meer dienst als luxe hangplek in plaats als een goed draaiend jongerencentrum. De SP vroeg direct om opheldering aan het college.
Capsloc
FOTO: FLICKR.COM DuxDeluxe

SP-fractievoorzitter Jurgen van der Sloot: “De bouw van Capsloc heeft bijna twee miljoen gekost, daarnaast krijgen ze driehonderduizend euro subsidie per jaar. Dan verwacht je dat er optimaal gebruik van wordt gemaakt. Op het moderne poppodium van Capsloc horen wekelijks bandjes te spelen."

Wethouder Ans Hartnagel (Leefbaar Capelle) heeft toegezegd dat er een onderzoek komt naar de problemen rondom Capsloc. Op dit moment is stichting Dock verantwoordelijk voor de activiteiten in Capsloc. De wethouder gaat onderzoeken of het beter is als Capsloc weer in handen van de gemeente komt.

Hieronder leest u de vragen van de SP aan het college:

  1. Was u op de hoogte van het maandenlang durende conflict over de invulling van het jongerencentrum Capslock? Zo ja op welke wijze heeft het college een rol gespeeld.
  2. Wat is uw mening over de huidige invulling van het jongerencentrum Capslock?
  3. Jongerencentrum Capslock ontvangt jaarlijks subsidie vanuit de gemeente, welke voorwaarden zijn hier aan verbonden?
  4. Bent u met de SP van mening dat het jongerencentrum Capslock een geweldige aanvulling zou moeten zijn voor de jongeren in Capelle. Zo ja, op welke wijze gaat u ervoor zorgen dat Capslock succesvol wordt?

U bent hier