h

Actie “onze bieb moet blijven” op Stadsplein

18 maart 2012

Actie “onze bieb moet blijven” op Stadsplein

Afgelopen zaterdag is op het Stadsplein in Capelle aan den IJssel het startschot gegeven voor de actie “onze bieb moet blijven”. Leden van de SP haalde handtekeningen op en deelden soep uit. De SP voert de actie om te voorkomen dat vestigingen van de bibliotheek dicht zouden moeten. Het gemeentebestuur wil volgend jaar het mes in de bibliotheek zetten door een extra structurele bezuiniging van 300.000 euro op te leggen. Deze bezuiniging komt bovenop de eerdere structurele bezuiniging van 100.000 euro per jaar, wat er voor heeft gezorgd dat de kosten voor de gebruikers van de bibliotheek omhoog gingen en de openingstijden beperkt werden. De kans is groot deze extra bezuiniging leidt tot het sluiten van vestigingen.SoeP Express

SP actie-coördinator Jan Breepoel: “Veel mensen spraken hun steun uit voor het behoud van de vestigingen van de bibliotheek en waren bereid de petitie te tekenen. Inmiddels zijn de eerste vierhonderd ondertekeningen al binnen. Dit is nog maar het begin van de actie, want binnenkort zullen ook met de handtekeningenactie staan in Schollevaar en 's Gravenland. Ook via onze website www.capelle.sp.nl kunnen mensen tekenen.”

De SP voert de actie tot aan het moment dat de voorjaarsnota in de gemeenteraad wordt vastgesteld. Door de petitie hoopt de SP ook in de gemeenteraad steun te krijgen om af te zien van keiharde bezuiningen op de bibliotheek. “Door de bezuinigingen van Kabinet Rutte heeft de gemeente veel minder te besteden. De bibliotheek zal het ook met minder geld moeten doen. Ze hebben onlangs al één ton bezuinigd en nu komt daar in één klap drie ton bovenop. Dat gaat de SP veel te ver. Een bibliotheek is veel meer dan alleen het lenen van boeken. Het heeft ook een belangrijke functie in de wijk waar jong en oud informatie delen en zoeken. De inwoners van Schollevaar en 's-Gravenland verdienen ook een eigen bieb.” aldus SP-fractievoorzitter Jurgen van der Sloot

U bent hier