h

RED DE BIBLIOTHEEK!

17 maart 2012

RED DE BIBLIOTHEEK!


Het gemeentebestuur van Capelle aan den IJssel wil vanaf januari 2013 het mes in de bibliotheek zetten. Dit zal leiden tot sluiting van vestigingen.
Deze bezuiniging komt bovenop de eerdere structurele bezuiniging van 100.000 euro per jaar, wat er voor heeft gezorgd dat de kosten voor de gebruikers van de bibliotheek omhoog gingen en de openingstijden beperkt werden. Vanaf januari 2013 komt daar dus nog eens 300.000 euro per jaar boven op. De kans is groot dat hierdoor de nevenvestigingen van de bibliotheek gesloten moeten worden. Volgens de SP is dat ongewenst en ook in strijd met een eerdere beslissing van de gemeenteraad uit 2010.
Teken de petitie online: http://petities.nl/petitie/onze-bieb-moet-blijven

De bibliotheek is belangrijk voor de ontwikkeling van jongeren en is populair bij senioren. Daarnaast is de bibliotheek een belangrijke ontmoetingsplaats voor mensen in de wijk. Niet voor niets werd de bibliotheek door de inwoners van Capelle beoordeeld met een 9,4 en zijn ruim 11.000 inwoners lid van de bibliotheek. Daarom roepen we het gemeentebestuur van Capelle aan den IJssel op om de bezuinigingen te herzien. De bezuinigingen mogen niet leiden tot het sluiten van vestigingen!
Ook ik vind dat de drie bibliotheekvestigingen in Capelle aan den IJssel behouden moeten blijven! Geef de bibliotheek de tijd om naar andere bezuinigingsmogelijkheden te kijken!

U bent hier