h

Steeds meer Capellenaren ondersteunen petitie bibliotheek

8 mei 2012

Steeds meer Capellenaren ondersteunen petitie bibliotheek

Al duizend Capellenaren hebben de petitie “Onze bieb moet blijven” ondersteund. Hiermee roepen de bewoners het gemeentebestuur op te voorkomen dat twee van de drie bibliotheekvestigingen worden gesloten. De SP is medio maart van start gegaan met de actie en stond meerdere malen op straat om handtekeningen op te halen.

Ook met Koninginnedag stond de SP met de actie op de vrijmarkt. “De steun voor de bibliotheek is groot. Niet gek, want onlangs beoordeelden de Capellenaren de bibliotheek met een 9,4. Daarnaast telt de bibliotheek ruim elfduizend leden. Het zou kortzichtig zijn als het gemeentebestuur vasthoudt aan deze te grote en te snelle bezuiniging waardoor zowel ’s Gravenland als Schollevaar hun bibliotheek moeten gaan missen. De SP wil de bibliotheek meer tijd gunnen om te kijken welke bezuiniging wel reëel haalbaar is en na te denken over creatieve oplossingen. Inmiddels hebben duizend mensen deze oproep ondersteund en we gaan nog even door met de actie”, aldus SP-fractievoorzitter Jurgen van der Sloot.

De SP is teleurgesteld in de opstelling van het gemeentebestuur in het bibliotheekdossier. Volgens de SP maakt wethouder Eric Faassen (VVD) zich er gemakkelijk vanaf. Van der Sloot: “Namens de SP heb ik onlangs vragen gesteld en van de antwoorden word ik niet blij. De wethouder stelt dat het sluiten van de vestigingen een beslissing is van de bibliotheek en niet van het gemeentebestuur. Met een dergelijk antwoord maakt de wethouder zich er makkelijk vanaf. De reden van sluiting is dat de gemeente het budget van de bieb fors heeft gekort. Verder geeft de wethouder aan dat er maandelijks overleg is geweest met de bibliotheek het afgelopen jaar. Als dit dan het resultaat is, is dat bijzonder treurig.”

U bent hier