h

SP wil onderzoek naar aantal sociale huurwoningen

11 oktober 2012

SP wil onderzoek naar aantal sociale huurwoningen

De SP heeft de Algemene Rekenkamer gevraagd om een onderzoek te doen naar het beleid van het gemeentebestuur om het aantal sociale huurwoningen fors te verminderen. De SP zet grote vraagtekens bij de plannen om het aantal sociale huurwoningen fors te verlagen de komende jaren. Het gemeentebestuur wil het aantal sociale huurwoningen verlagen van 38% naar 33%. Volgens de SP zal hierdoor in de toekomst voor veel Capellenaren geen plek meer zijn in Capelle. De socialisten willen graag dat er een onafhankelijk onderzoek komt waarbij de gevolgen duidelijk in naar voren komen.

“Wij hebben al vaak gedebatteerd over de hoeveelheid sociale woningen veel verder komen wij daar niet mee. Ik constateer dat elke onderbouwing ontbreekt waarom Capelle minder betaalbare en meer dure woningen nodig zou hebben.” Aldus SP-fractievoorzitter Jurgen van der Sloot.

Volgens wethouder Eerdmans (Leefbaar Capelle) zouden er teveel sociale huurwoningen zijn. Van der Sloot vindt dat pure nonsens. “Op dit moment moeten mensen jaren wachten om überhaupt in aanmerking te komen voor een betaalbare woning. Terwijl er op de koopmarkt veel woningen te koop staan. Ik hoop dat een onafhankelijk onderzoek meer duidelijkheid kan verschaffen, want het is mij niet bekend dat er voor inwoners in onze regio Randstad een forse koopkracht groei wordt verwacht.”

De algemene Rekenkamer staat in dienst van de gemeenteraad en voert in Capelle aan den IJssel meestal twee onderzoeken uit per jaar. De rekenkamer is geheel onafhankelijk en zowel raadsleden als inwoners van Capelle kunnen verzoeken indienen om het beleid van de gemeente tegen het licht te houden.

U bent hier