h

SP wil opheldering over mogelijke overname kinderboerderij Klaverweide

19 december 2012

SP wil opheldering over mogelijke overname kinderboerderij Klaverweide

jurgen
Vorig week werd bekend dat de wethouder gesprekken voert met een nieuwe zorginstelling die mogelijk het pand aan de ’s Gravenweg 325 wil betrekken en daarbij ook de kinderboerderij over te nemen. Een eerdere poging van de gemeente met stichting Merula kon op veel verzet rekenen vanuit de kinderboerderij, inwoners en de gemeenteraad.

SP-fractievoorzitter Jurgen van der Sloot is verbaasd dat de wethouder nieuwe gesprekken was gaan voeren zonder de kinderboerderij en de gemeenteraad in te lichten. “In schriftelijke vragen heb ik de wethouder om opheldering gevraagd. Ook wil ik van hem weten, of zijn eerdere belofte dat de kinderboerderij in huidige vorm en kwaliteit moet blijven bestaan nog steeds geldt. Wij gaan de wethouder nauwkeurig volgen in dit proces, want de SP wil niet dat dit ten koste gaat van onze Capelse kinderboerderij en het bijbehorende educatiecentrum."

U bent hier