h

SP verheugd over plannen poppodium Capelle

24 januari 2013

SP verheugd over plannen poppodium Capelle

De Capelse SP is verheugd over de plannen om van jongerencentrum Capsloc een poppodium te maken. Dit bleek afgelopen dinsdag uit de presentatie waarbij Buurtkracht, de nieuwe welzijnsaanbieder in Capelle, zich voorstelde. SP-raadslid Meltem Okcu had dit eind 2011 in de gemeenteraad voorgesteld, aangezien de activiteiten en het aantal bezoekers in het jongerencentrum tegenvielen.

Capsloc
“We hebben een prachtig jongerencentrum met een poppodium waar ze in Rotterdam alleen van kunnen dromen, maar er treedt haast niemand op. Dat moet veranderen. Om die reden ben ik verheugd dat de wethouder samen met Buurtkracht op ons voorstel is ingegaan en dat de realisatie binnenkort zal starten”, aldus Okcu.

Wel heeft de SP enkele vragen aan het college opdat het poppodium ook succesvol wordt. Meltem Okcu: “Ik vraag me af of Buurtkracht over voldoende expertise beschikt om een poppodium te runnen. Verder wil ik weten op welke doelgroep het project zich zal richten en welke concrete doelstellingen er zullen komen. Zo zal er volgens Buurtkracht ook ruimte komen voor senioren die er muziek kunnen spelen. Daarnaast ben ik benieuwd op welke termijn het zal worden gerealiseerd”.

U bent hier