h

Lege kantoren worden woningen

17 september 2013

Lege kantoren worden woningen

De SP heeft verheugd gereageerd op een voorstel om de leegstaande kantoren bij winkelcentrum de Terp deels om te bouwen tot betaalbare huurappartementen. Dit plan werd gisteren besproken in de commissievergadering van de Capelse gemeenteraad. ‘We hebben al vaak aangedrongen bij de wethouder om woningen mogelijk te maken in kantoren die lang leeg staan. Daarom ben ik blij met dit plan. Ook is het geweldig dat het wordt omarmd door alle andere partijen', aldus fractievoorzitter Jurgen van der Sloot.

 

De SP wil graag dat starters uit Capelle aan den IJssel voorrang krijgen bij de huur van de toekomstige appartementen. Van der Sloot: ‘De prijsklasse van tussen de 400 en 500 euro per maand is ideaal voor starters. Daarom zou het geweldig zijn als we Capellenaren die hun eerste woning willen huren voorrang kunnen geven. Dan zetten we echt iets moois neer voor de jonge Capellenaar die nu jaren moet wachten op een betaalbare huurwoning in Capelle.’

 

Wethouder Van Winden heeft toegezegd te gaan onderzoeken of het mogelijk is om Capellenaren voorrang te geven. Daarnaast zal de gemeenteraad de komende tijd geïnformeerd worden over de verdere ontwikkelingen.

U bent hier