h

SP Capelle:“Winkeliers de Terp onvoldoende betrokken bij veiligheid.”

2 februari 2014

SP Capelle:“Winkeliers de Terp onvoldoende betrokken bij veiligheid.”

 Uit een enquête van de SP onder de winkeliers van winkelcentrum de Terp blijkt ontevredenheid te zijn over de aanpak van veiligheid in het winkelcentrum. Het merendeel van de winkeliers is niet betrokken bij het convenant tussen de gemeente, winkelcentrum en politie om te komen tot het keurmerk veilig ondernemen. ‘De winkeliers merken niets van de inzet om de veiligheid te verbeteren in de Terp en voelen zich ook niet betrokken bij deze afspraken. Het enige tastbare is dat de beveiliging juist is verdwenen uit het winkelcentrum. Dat moet snel verbeterd worden.’ Aldus SP-kandidaat raadslid Marcel Degenaar.

 

Marcel Degenaar, die op nummer 2 van de kandidatenlijst van de SP staat wil dat de gemeente serieus gaat samenwerken met de winkeliers. Daarnaast wil hij dat de wethouder zich inzet om in overleg te gaan met het winkelcentrum zodat de beveiliging weer terug komt. Ook is Degenaar verbaasd dat de gemeentelijke handhaving zich nauwelijks laat zien in het winkelcentrum. Degenaar: ‘Verschillende ondernemers vertelden dat de handhavers enkel parkeerbonnen op auto’s plakken, maar niet hun gezicht laten zien in het winkelcentrum. Als je als gemeente gezamenlijk wil werken aan een prettig en veilig winkelcentrum moet je daar ook naar handelen.’

Maandagavond 3 februari zal de SP raadsvragen stellen aan verantwoordelijke wethouder Ans Hartnagel (Leefbaar Capelle) naar aanleiding van de conclusies uit de gehouden enquêtes.

U bent hier