h

Arno van der Veen geeft jongeren stem in Capelle

4 maart 2014

Arno van der Veen geeft jongeren stem in Capelle

Arno van der Veen nam vorige week donderdag deel aan het stem of zwijgdebat van de Capelse jeugdraad. Van der Veen is met 17 jaar het jongste Kandidaat-Raadslid van Capelle aan den IJssel. In het debat gaf hij aan dat de gemeente niet alleen naar de mening van jongeren moet vragen, maar er dan vervolgens ook wat mee moet doen.

Zo is er naast het cultuurpodium Capsloc ook behoefte aan jeugdhonken in de wijken, juist deze zijn wegbezuinigd de afgelopen vier jaar. Ook verzette hij zich tegen bezuinigingen op de jeugdraad. ‘De Capelse jeugdraad doet het goed, zeker in vergelijk met andere jeugdraden in het land. Ze organiseren veel voor jongeren en geven ze een stem binnen het gemeentehuis. Dan moet je daar niet op gaan korten.’

Ook zette hij zich in voor voldoende (bij)banen voor jongeren. ‘De SP wil niet dat mensen verplicht gaan werken voor een bijstandsuitkering. Dit zijn juist banen die jongeren goed kunnen invullen.’ Aldus van der Veen.

U bent hier