h

Ken uw raadslid: Marcel Degenaar

29 mei 2014

Ken uw raadslid: Marcel Degenaar

Op 19 maart heeft Capelle gestemd voor de nieuwe gemeenteraad. In april hebben de raadsleden zich kort aan u voorgesteld. De komende periode geven de raadsleden antwoord op verschillende vragen. Hieronder leest u meer over Marcel Degenaar SP, hij geeft u een beeld over wie hij is en waar hij de komende vier jaar voor staat.

"Nederland is een mooi, welvarend land. De laatste jaren is de verdeling van die welvaart uit balans. Met de crisis en de E.U. als excuus werden en worden in rap tempo voorzieningen en sociale rechten afgebroken. Armen worden armer, rijken worden steeds rijker. Dit is niet Nederland waarin ik wil wonen, het tij moet gekeerd worden. Alleen door niet meer langs de kant te staan, te stoppen met klagen en te willen aanpakken vinden veranderingen plaats. Voor mij is deelnemen aan een sociale politieke partij de manier om invloed te kunnen uitoefen en te strijden tegen verval van de maatschappij die mij lief is".

Drie voorbeeldbestuurders...

"Als milieutoezichthouder kom je regelmatig in aanraking met het politieke bestuur van een gemeente, maar dan op een andere manier dan als gemeenteraadslid. Nu is voor mij de mogelijkheid dit van beide kanten te leren. Mijn politieke voorbeelden zijn Jan Marijnissen, sterk in debat en rechtvaardig. Agnes Kant, omdat zij niet bang was haar emotie te laten zien en Emille Roemer omdat hij laat zien dat je politiek ook op een menselijke en correcte manier kan bedrijven".

Capelle…

"In Capelle wil ik zorg dragen voor een betrouwbare, sociale gemeente waarin iedereen zich thuis voelt. Een plaats waar iedereen die terugkomt van vakantie zegt: gelukkig, ik ben weer in Capelle, ik ben thuis!!! Capelle moet geen Rotterdamse kloon worden maar authentiek blijven en inwoners moeten vooral de politici makkelijk kunnen bereiken. En vooral, marktwerking en liberalisering verwijderen uit het denken op het stadhuis van Capelle."

"Wat ik sterk vind in Capelle is de menselijke schaal (niet te groot, maar ook niet te klein). Capelle is groen, is gelegen aan de IJssel en in de polder. Minder sterke punten van de gemeente Capelle aan den IJssel die ik graag verbeterd zou zien, zijn de voorraad goede en goedkope huurwoningen. Die zou best wat groter mogen zijn. Uit onderzoek van de SP is gebleken dat de wachttijden vaak erg lang zijn. Verder vind ik dat de gemeente zaken met betrekking tot de zorg, ouderen en gehandicapten hoger op de agenda moet zetten. Er wordt nu wel geroepen dat zaken goed lopen, maar ik hoor hier tegenstrijdige berichten over."

U bent hier