h

SP Capelle vraagt opheldering toename klachten Sociale Zaken

13 mei 2014

SP Capelle vraagt opheldering toename klachten Sociale Zaken

De SP in Capelle aan den IJssel heeft de wethouder om opheldering gevraagd over de forse stijging van het aantal klachten over Sociale Zaken. SP-raadslid Diana Al is verbaast dat er in Capelle procentueel gezien veel meer klachten over Sociale Zaken bij ombudsman zijn ingediend dan bij andere gemeenten. Ze wil dat verantwoordelijk wethouder Eric Faassen (VVD) zich inzet om de communicatie van de afdeling Sociale Zaken te verbeteren, zodat het aantal klachten zal afnemen.

Het is verontrustend dat de Ombudsman aangeeft dat de communicatie van Sociale Zaken richting onze inwoners defensief is en moeizaam verloopt bij gegronde klachten. Als inwoner ga je niet voor je plezier naar sociale zaken, dan verwacht je een overheid die zich dienstbaar opstelt. Ik wil hier graag opheldering over van de wethouder, want dit moet verbeterd worden. Aldus SP-raadslid Diana Al,

Sinds kort hanteert de afdeling Sociale Zaken strengere eisen en heeft men ook een striktere handhaving, waardoor aanvragen voor uitkeringen vaker worden afgewezen. Diana Al: 'Ook vraag ik me af of de strengere eisen en de strikte handhaving hiervan niet te rigide zijn waardoor inwoners in sommige gevallen geen andere uitweg zien dan een klacht neer te leggen bij de ombudsman.'

U bent hier