h

SP wil opheldering over toekomst sociale werkvoorziening Promen

6 juni 2014

SP wil opheldering over toekomst sociale werkvoorziening Promen

 
De SP in Capelle aan den IJssel heeft samen met de ChristenUnie opheldering gevraagd aan wethouder Meuldijk (LeefbaarCapelle) over de toekomst van sociale werkvoorziening Promen. Vorige week trok de belangenvereniging gehandicapten aan de bel en gaf aan zich ernstig zorgen te maken over de toekomst van Promen en de gevolgen voor de medewerkers. Deze week ontving de SP ook berichten over het sluiten van de houtbewerkingsafdeling.

Volgens SP-raadslid Diana Al een zeer ongewenste ontwikkeling: 'De medewerkers van de houtafdeling zijn zich rotgeschrokken door het onverwachte bericht dat ook hun afdeling gaat sluiten. Alles bij Promen is erop gericht dat medewerkers moeten doorstromen naar reguliere werkgevers. Als dat lukt is dat mooi, maar niet voor iedereen weggelegd. Juist met de houtafdeling wordt er nog uitdagend werk aangeboden voor deze groep mensen.'

De partijen SP en ChristenUnie willen op korte termijn in debat met de wethouder over de toekomst van Promen. De SP heeft de afgelopen jaren vaak aandacht gevraagd voor de werknemers van Promen. Eerder stelde de partij de buitensporige beloningen van het interim-management aan de orde en de signalen van intimidatie op de werkvloer.

Reactie toevoegen

U bent hier