h

Houd Wijkcentrum de Trefterp open

7 oktober 2014

Houd Wijkcentrum de Trefterp open

De SP heeft opheldering gevraagd over de plannen voor de verkoop van wijkcentrum de Trefterp. De SP vindt het onbegrijpelijk dat er door de verkoop van de Trefterp straks geen wijkcentrum meer is in Oostgaarde. SP-raadslid Marcel Degenaar: 'Zeker nu er meer taken op de gemeente afkomen op het gebied van ouderenzorg en gehandicaptenzorg zou een wijkcentrum juist een centrale rol kunnen spelen in de wijk. Daarnaast zijn er ook plannen om in Schollevaar wijkcentra te gaan verkopen. Een kortzichtige manier van bezuinigen, want gaan we dan straks bij een particulier weer dure ruimtes huren'

Volgens de SP is de ligging van het wijkcentrum optimaal en zou het wijkcentrum juist klaar moeten worden gemaakt voor de toekomst. De Trefterp is goed bereikbaar met openbaar vervoer, er zijn genoeg gratis parkeerplaatsen, ligt in het midden van de wijk. Het wijkcentrum is eigendom van de gemeente en afbetaald. Een alternatief kan volgens mij alleen maar duurder uitpakken voor de inwoners van Capelle aan den IJssel. Wat van de Capelse gemeenschap is moet van de Capelse gemeenschap blijven. We moeten nu stoppen met het voor een habbekrats verpatsen van ons vastgoed om er later achter te komen dat we het broodnodig hebben.' aldus Marcel Degenaar.

Tijdens de begroting zal de SP voorstellen om meer geld vrij te maken om de wijkcentra klaar te stomen voor de toekomst.

U bent hier