h

Gemeenteraad steunt SP: houd ook eengezinswoningen beschikbaar voor sociale verhuur

12 november 2014

Gemeenteraad steunt SP: houd ook eengezinswoningen beschikbaar voor sociale verhuur

Tijdens de begrotingsbehandeling in de Capelse gemeenteraad is de motie van de SP om eengezinswoningen beschikbaar te houden voor sociale verhuur unaniem aangenomen. Alle partijen deelde de mening van de SP dat er een goede mix moet zijn in de voorraad sociale huurwoningen. De verantwoordelijk wethouder Van Sluis (Leefbaar Capelle) heeft aangegeven deze motie graag uit te voeren en hier afspraken met woningcorporatie Havensteder over te gaan maken. 

Nu deze motie is aangenomen verwacht de SP dat de diversiteit in het aanbod sociale huurwoningen in Capelle zal verbeteren. ‘We hebben als SP de laatste maanden het aanbod van sociale huurwoningen bijgehouden en je ziet een eenzijdig aanbod van kleine twee kamerappartementen. Alle eengezinswoningen worden verkocht of voor een huurprijs boven de sociale huurgrens van €699,48 per maand verhuurd. Hierdoor zijn er geen geschikte woningen beschikbaar voor mensen met kinderen en een laag tot middeninkomen.’  Aldus SP-fractievoorzitter Jurgen van der Sloot.

U bent hier