h

SP Capelle vraagt opheldering over stijgende huurprijzen

7 februari 2015

SP Capelle vraagt opheldering over stijgende huurprijzen

Foto: webmaster Capelle / Capelle

SP-Raadslid Marcel Degenaar wil opheldering over stijgende armoede doordat de huren steeds duurder worden. Degenaar heeft daarom vragen gesteld aan de verantwoordelijk wethouder Van Sluis (Leefbaar Capelle)  in hoeverre dit in Capelle aan den IJssel een probleem is en wat de wethouder voor actie gaat ondernemen tegen de stijgende huurprijzen. ‘Iedereen begrijpt dat er een grens zit aan huren verhogen. Wanneer iemand daardoor dieper in de problemen raakt, betalen we allemaal de rekening om de veroorzaakte ellende op te lossen.’ Aldus Marcel Degenaar

Onlangs bleek uit een onderzoek van de Woonbond dat de maandelijkse huur voor veel mensen als een molensteen om hun nek hangt, zeker wanneer deze ook nog fors stijgen. Bij het wisselen van huurder stijgt de huur met 100 tot 200 euro. De huren voor zittende huurders zijn in twee jaar gestegen met 9,2 procent en zal ook komend jaar ver boven de inflatie stijgen.

De SP heeft verder gevraagd op welke wijze de wethouder de eerder aangenomen SP-motie om ook eengezinswoningen beschikbaar te houden voor sociale huur gaat uitvoeren. Degenaar: "Eengezinswoningen worden nog steeds massaal in de verkoop gegooid, of ze worden verhuurd voor zeer hoge prijzen. Dit beleid zorgt ervoor dat deze niet bereikbaar meer zijn voor gezinnen met een lager inkomen en deze mensen altijd zijn aangewezen op een klein flatje.”

U bent hier