h

SP stelt vragen over supermarkt in Schollevaar

25 mei 2015

SP stelt vragen over supermarkt in Schollevaar

Foto: Sp Capelle / SP Capelle ad IJssel

De SP heeft vragen aan het college gesteld over de supermarkt bij het Maria Danneelserf in Schollevaar. De SP zou graag zien dat de gemeente zich actief inzet om een nieuwe supermarkt te realiseren in het pand dat leeg is gekomen na het vertrek van C1000. Buurtbewoners haalde eerder 3000 handtekeningen op met het verzoek voor een nieuwe supermarkt in de buurt.

‘Voor de buurt zou het goed zijn als er weer een buurtsupermarkt komt. Veel bewoners kwamen graag bij de C1000, zeker voor mensen die niet zo mobiel zijn. Daarnaast is een supermarkt ook goed voor de andere ondernemers rondom het Maria Danneelserf. Zonder super zijn ze hun klantentrekker kwijt en dan kan het wel eens heel lastig worden om rond te komen.’ Aldus SP-fractievoorzitter Jurgen van der Sloot 

De SP wil graag weten of de wethouder ook van mening is dat een supermarkt een goede invulling is van het nu leegstaande pand. Daarnaast wil de partij graag dat de wethouder actief gaat lobbyen bij supermarkt ketens, om deze te interesseren voor de locatie in Schollevaar.

U bent hier